BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ne költsünk 1 millió dollárt egy rakétára! - Amerika dühös

Obama elnöknek az a döntése, miszerint az Egyesült Államok csatlakozik a nyugati szövetség líbiai intervenciójához, aggályokat vet fel a katonai hadművelet költségét és jellegét illetően.

Még ha az Egyesült Államok líbiai szerepvállalása továbbra is korlátozott, ahogy Obama ígérte, az erőfeszítés növeli a máris rekord magasságú adósságot és deficitet, ami döntetlenhez vezetett a republikánusok és az Obamához lojális demokraták között a költségvetésről folyó vitában – jelenti a Reuters.

Richard Lugar, a szenátus külügyi bizottságának befolyásos republikánus tagja aggályát fejezte ki amiatt, hogy a líbiai intervenció  az Egyesült Államokat még mélyebbre rángathatja a közel-keleti feszültségbe, mint ahogy azt az Obama-adminisztráció szeretné-

Larry Sabato, aki a virginai egyetemen a politikai tudományok professzora emlékeztetett: egy-egy rakéta egymillió dollárba került, ez a végrehajtott légi csapás első órájában már 112 millió dolláros költséget jelent. Eközben az Egyesült Államok kormányzata hónapok óta azért küzd, hogy csökkentse a költségvetési kiadásokat.

Az Egyesült Államok még mindig nem épült fel teljesen a recesszióból, a munkanélküliségi ráta pedig közel 9 százalékos, és ez csökkenti Obama 2012-es újraválasztási esélyeit. "A bűnözés, az erőszakos cselekmények, az oktatás terén van szükségünk segítségre. Kevés a munkahely, sok a hajléktalan. Tud-e ön nekünk segíteni, mielőtt mi segítünk másokon?" – teszi fel a kérdést számos, a hírügynökség által megkérdezett amerikai.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.