BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összefogás az alkotmány védelméért

Megrendíthetik a befektetői bizalmat az Alkotmánybíróság (AB) hatáskörének a módosítására vonatkozó tervek – véli a Commerzbank AG. A német nagybank az ügyfeleknek szóló tájékoztatójában azt írta: elporlasztja a befektetőknek a jog uralmába vetett hitét Orbán Viktor magyar miniszterelnök terve, amely azt irányozza elő, hogy megvonják az AB-tól a költségvetéssel összefüggő ügyek tárgyalásának jogát.

Idehaza is tart a nagy felzúdulás. Ennek az is a jele, hogy bár az MSZP és az LMP között eddig meglehetősen hűvös volt a viszony, a két ellenzéki párt frakcióvezetője tegnap mégis rendhagyó közös sajtótájékoztatót tartott. Mesterházy Attila és Schiffer András nyílt levelet írt Schmitt Pál államfőnek, hogy akadályozza meg az Alkotmánybíróság jogkörének megnyirbálását, mondván: a fideszesek gyakorlatilag az alkotmányosság felfüggesztésére készülnek.

Az MSZP és az LMP külön-külön demonstrációt is szervez.

A Pedagógusok Szakszervezete kezdeményezi, hogy valamennyi szakszervezet közösen forduljon a strasbourgi emberi jogi bírósághoz, ha a parlament változatlan tartalommal újra megszavazza a különadót.

MA AB kedden alkotmányellenesnek nyilvánította és viszszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót. Ezt követően Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezte az alkotmány módosítását. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.