BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sarkozy: "Letörjük a bajkeverőket"

A francia elnök mai nyilatkozatában ismét hangsúlyozta, hogy a kormány véghez viszi a tervezett nyugdíj reformot a tömeges tüntetések ellenére.

Nicolas Sarkozy szerint le fogják törni azokat a bajkeverőket, akik a tüntetések során a rendőrökre támadnak. Az elnök meglátása szerint az országos tiltakozási ellenére kötelessége megvalósítani a nyugdíjreformot. Az AP tudósítása szerint a francia elnök demokráciában elfogadhatatlannak nevezte az olajfinomítók dolgozóinak sztrájkját, amely megakadályozza az üzemek működését és ezzel üzemanyaghiányt okoz Franciaországban.

Sarkozy kiemelte, hogy a demográfiai paraméterek és a megnövekedett várható élettartam teszi szükségessé a nyugdíjkorhatár 60-ról 62 évre történő emelését. Hozzátette: más európai országok is megvalósítottak hasonló reformokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.