BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább csökkent a munkanélküliség Németországban

Decemberben tovább csökkent a munkanélküliség Németországban - amely a német gazdaság felgyorsulásának egyik jele - írja a Bloomberg.

A munkanélküliek száma szezonálisan kiigazítva tizenhétezerrel csökkent, összesen 2 millió 628 ezerre - közölte a német munkaügyi hivatal. A munkanélküliségi ráta nem változott, az 1990-es német újraegyesítés óta legalacsonyabb szinten, 6 százalékon áll- írják.

A nem kiigazított munkanélküliségi ráta 5,8 százalékra emelkedett decemberben a novemberi 5,7 százalékról, míg 2015 decemberében 6,1 százalékos volt a ráta. Kiigazítás nélkül a munkanélküliek száma 36 ezerrel 2,568 millióra emelkedett decemberben.

Frank-Jürgen Weise a német munkaügyi hivatal elnöke azt közölte: " annak ellenére, hogy a hosszú távú foglalkoztatás növekedése gyengült, nyár óta továbbra is magas szinten áll az új munkaerő iránti kereslet".

Németország gazdasága lényegesen gyorsabb ütemben bővült a negyedik negyedévben, amely az ipari fejlesztéseknek és a lakossági fogyasztásnak köszönhető - írja a Bloomberg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.