BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb országokban dekriminalizálnák a drogfogyasztást

Dekriminalizálni kellene a kábítószer-fogyasztást - véli egy nyugat-afrikai bűnügyeket vizsgáló bizottság. Az egykori nigériai elnök, Olesegun Obasanjo vezette testület azt állítja: inkább a kartellekkel kellene foglalkozni, mint azzal, ha valaki otthon könnyűdrogot fogyaszt.

A mostani rendszer nem ad megoldást a valódi problémákra, csak a korrupció veszélyét növeli és erőszakot szül - állítják. Eközben pedig szerintük nem marad elég energia azzal foglalkozni, hogy Nyugat-Afrika mára a drogok egyik fő szállítási útvonalává vált, ami az egész közbiztonságot veszélyezteti.

A jelentés szerint ha átcsoportosítanák az erőket a fogyasztók büntetésétől a terjesztők üldözése felé, nagyobb sikereket lehetne elérni. Ez ráadásul ott szociális kérdés is: a büntetést általában a szegények kapják, a gazdagoknak nem kell tartaniuk a felelősségre vonástól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.