BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vádat emeltek a székesfehérvári „adóhatósági maffia” ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt a székesfehérvári „adóhatósági bűnbanda” ellen. A ügynek 66 vádlottja van, ebből 14 adóhatósági tisztviselő, 52 magánszemély: vállalkozók, könyvelők és egy ügyvéd. Az ügyben vádlottként olyan adóhatósági tisztviselők is szerepelnek, akik a bűnszervezet működésében nem vettek ugyan részt, de alkalmankként kötelességüket megszegték.

A vádirat szerint a vádlottak végrehajtási ügyekben, fizetési kedvezményeknél intéztek kedvezőbb elbírálást, de előfordult, hogy az adóhatóság által elkobzott vagyon lefoglalását feloldották, vagy azt a piaci értéknél olcsóbban adták el az adósnak és az általa kijelölt embereknek. A bűnszervezet tagjai befolyásukat a konkurens vállalkozások ellenőrzésekkel való ellehetetlenítésére is felhasználták.

A banda 35 cég és tíz magánszemély adóügyében igyekezett befolyásolni az eljárásokat, emiatt az adóhatóság 150 millió forint bevételtől esett el. Az embereket alkalmanként 200–300 ezer forinttal, összesen 10,9 millióval vesztegették meg. A vád: vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.