BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrajnában polgárháború van

Ukrajnában tényleges polgárháború van - jelentette ki Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a testület szerdai zárt ülése után; a testület tagjai az ukrajnai helyzetről kaptak tájékoztatást.

A harci helyzet egyre kiterjedtebb, több régiót és egyre több lakost érint - mondta Molnár Zsolt, kiemelve, hogy már több civil áldozata van a cselekményeknek, egy magyar állampolgárt pedig túszul ejtettek a közelmúltban. Utóbbi kapcsán hozzátette: a magyar állampolgár kiszabadításában a Terrorelhárítási Központ jól végezte a dolgát.

A vasárnapi ukrán elnökválasztásról Molnár Zsolt úgy vélekedett: az ukrán politikai helyzet annyiban stabilabbá tud válni, hogy legitimebb vezetése lehet Ukrajnának. Ugyanakkor kiemelte: mivel a megválasztott elnök által képviselt irány a szeparatisták számára nem elfogadható, félő, hogy rövid távon a fegyvereké és a harci helyzeté lesz a hangsúly.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.