BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszakozott a Fidesz, jön a vita a családon belüli erőszakról

Mégis napirendre tűzi a parlament, hogy külön foglalkozzanak azzal, a családon belüli erőszak legyen-e önálló büntetőjogi tényállás.

Az ügyet múlt héten még nem támogatta a Fidesz, ám az akkori vita nagy felzúdulást váltott ki, ennek hatására pedig most visszakoztak. A fideszes Varga István akkor arról beszélt: "ha mindenki a két-három vagy négy gyermekét megszüli, és eleget ad a hazának, és mindenki boldog lesz, ezt követően mindenki megvalósíthatja saját magát".

A képviselő szavait nagyobb tüntetések követték, pénteken pedig Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető bejelentette: pártja mégis támogatja a kezdeményezést.

A ma délutáni döntés nem azt jelenti, hogy már most külön büntetőjogi tényállás lett a családon belüli erőszak, mindössze azt, hogy a parlament tárgyalni fog erről a kérdésről. Így kell eljárni abban az esetben, ha legalább százezer aláírás összegyűlik, a képviselők többsége pedig elfogadja azt. A szavazásnál tíz KDNP-s képviselő tartózkodott, köztük Semjén Zsolt, Hoffmann Rózsa, valamint Rétvári Bence is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.