Megtorpantak szerdán az amerikai börzék, az S&P 500 tőzsdeindex 0,2 százalékkal csökkent a keddi rekordérték után, mivel az Nvidia 1,1 százalékos gyengülése egy kisebb profitrealizálást indított meg a Wall Streeten. A Meta- és az Apple-részvénykurzusa szintén csekély mértékben süllyedt.

Manhattan,,New,York,,September,11,,2018:,Charging,Bull,And,The
Megtorpant a Wall Street. Fotó: Shutterstock

A Nasdaq Composite eközben 0,5 százalékkal esett vissza, egyedül a Dow Jones emelkedett, nem egészen 0,1 százalékkal.

„A befektetők a keddi pörgés után zsebre vágtak némi profitot a tech szektorban, ám a mesterséges intelligencia fénye semmit sem kopott. Továbbra is nagy a lelkesedés, mindenki az Nvidia új termékeit bemutató, március 17-én elstartoló GTC konferenciát várja” – írta a CNBC-nek Adam Crisafulli, a Vital Knowledge befektetési cég alapító-elnöke.

A Wall Street nagyot ment kedden, az S&P 500 és a Nasdaq több mint 1 százalékkal száguldott feljebb, miután a februári amerikai inflációs adatok nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakultak, bár a maginfláció a vártnál nagyobb mértékben emelkedett.

Azt hiszem, a többség megkönnyebbült az inflációs adatot megismerve, de azért maradt az óvatosság is

– ezt már Ayako Yoshioka, a Wealth Enhancement Group vezető portfóliómenedzsere tette hozzá.

Yoshioka úgy véli, a piac továbbra is éberen figyeli, hogy mi lesz a jegybank, azaz a Fed március 19-i ülésén. Személy szerint arra számít, hogy Jerome Powell, a Fed elnöke továbbra is semleges hangnemet üt meg.

„Ha ugyanis a felszín alá nézünk, az egy kicsit ragadósabbnak bizonyult, mint reméltük” – folytatta Yoshioka, a szolgáltatási szektorban kimutatott virgonc áremelkedésre utalva.