BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bank-index volt a leggyengébb

Háromnapi éles emelkedés után az amerikai részvénypiac kedden szűk kereskedési sávban oldalazva egész nap lassan hanyatlott, mindezt azonban jelentéktelen forgalom mellett. Ez azonban nem meglepő, ha figyelembe vesszük a hosszú hétvégéről visszatérő befektetők kedvét és a makrogazdasági bejelentések hiányát a hét végéig.

Szerző: Tradenet Global

A Dow Jones -1.03%-kal 10341 pontra, az S&P500 index -1.15%-kal 1092 pontra, a NASDAQ pedig -1.11%-kal 2209 pontra mérséklődött. A New York-i tőzsde forgalma még mindig egymilliárd részvény alatt maradt.

Szerda délután jelenik meg az úgynevezett „bézs könyv” a gazdaság állapotáról, azonban a kereskedés várhatóan visszafogott lesz az izraeli újévi ünnepek miatt.
 
S&P 500 (SPY)

A széles piacot leképező index az egész kereskedés alatt stabilan csúszott lefelé, de az árfolyam szűk keretek közé szorult alacsony forgalom mellett. Ezért ezt a mozgást csupán profit kivétnek értékelhetjük a múlt heti száguldás után.

Távolabbi szemszögből nézve a piacot az index egy kisebb oldalazó sávban irány nélkül lődörög. A bölcs kereskedőnek jelen körülmények között okosan kell kezelnie a kockázatokat. Néha a legjobb védekezés a támadás… mostanában azonban a védekezés legegyszerűbb fegyvere az, ha simán a partvonalon várjuk, hogy a piac iránya kirajzolódjon.

Az index -1.15% mozgással zárt 1092 ponton.

NASDAQ (QQQQ)

A NASDAQ index - a többi indexhez hasonlatosan – szűk sávba szorult, miután a befektetők jobbnak látták bebiztosítani és zsebre tenni a múlt heti agresszív emelkedés profitjait.

Az elmúlt két hónapban az index szűk sávban, volatilis mozgással oldalazott, világosan kivehető irány nélkül.

Az index -1.11% mozgással zárt 2209 ponton.

Félvezetők ($SOX)

A chip-index valamivel a 330 pontos ellenállási szint felől indulva szintén profit kivétbe kezdett. Most jön tehát az igazi megmérettetés az ágazat számára: most vajon lezuhan és letöri a 300 pontos támaszt, vagy ez után a lefelé korrekció után újabb száguldás indul-e meg, ami megfordítja a jelenlegi lefelé irányuló trendet.

A szektor -1.95% mozgással 322.31 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bank-index volt a keddi kereskedés leggyengébb indexe, és a többi szektorhoz hasonlóan profit kivétbe kezdett. Az index megérintette az EMA50 indikátor ellenállási szintjét, majd megfordult és lezuhant. Világosan látható zuhanó trend válik érvényessé, amikor az index letöri a 43 pontos mélypontot.

Az index -3.17% zuhanással 45.15 ponton zárt.

Biotech ($BTK)

Az index kitörte az április óta rá jellemző kereskedési sávot. Ezen a héten kiderül, hogy a kitörés sikeres-e, és az index újra növekvő pályára áll-e. Ezzel együtt megtudjuk, hogy a szektor vevői visszatérnek, vagy folytatódik a lélektelen oldalazás.

A szektor -1.57%-os mozgással 1105 ponton zárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.