BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összeomlott az árutőzsde, de tényleg nincs elég olaj

Negyedik napja esnek az amerikai részvények, de az igazi dráma az árutőzsdén zajlott. Az arany és ezüst folytatta az esést, ahogy a befektetők sorra bezárták a pozíciójukat, hogy realizálják a több hónap alatt összegyűlt profitot.

Szerző: Tradenet Global

Az ezüst (SLV) -12.5%-ot zuhant (összesen -30%-ot 4 nap alatt), megbüntetve azokat, akik a könnyű pénz reményében long pozíciót vettek fel a nemesfémekre, az elmúlt pár napban. Az olajat, amit nem is olyan rég még hordónként 110 dollárért kereskedtek, 100 dollár alá esett. Az árutőzsde összeomlását a dollár csütörtöki, 1.5%-os emelkedése váltotta ki.

Az árutőzsde guru Jim Roger azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy a növekvő hiány miatt emelkedik az olaj ára: "Tudják, hogy miért megy fel az olaj ára? Azért, mert nincs olaj". Roger szerint az olajkészletek, évenként -6%-os ütemben csökkennek és ez az oka az elmúlt hónapok olajár emelkedésének. Előrejelzése szerint az olaj ára még tovább fog nőni az elkövetkező években.

Csütörtökön negatív hangulatban kezdődött a kereskedés a Wall Street-en, miután a riasztó munkanélküliségi adat kijött a hétre. Több mint 470,000 ember lett munkanélküli múlt héten, lényegesen magasabb, mint a várt 400,000. Szerdán az ADP adat ugyancsak csalódást okozott.

A legjelentősebb adatot, a hivatalos április foglalkoztatottságot egy órával a mai piacnyitás előtt olvassák be. A piaci várakozások szerint 200,000 munkahelyet teremtettek áprilisban. Azonban az ADP és a munkanélküliségi adatból ítélve, valószínűleg csalódást fog okozni a hivatalos foglakoztatottsági jelentés.

Péntek: A befektetők a cégek bevételi adatairól a foglalkoztatottsági adatra fognak fókuszálni. Visa (V) profit előrejelzése jobb lett a vártnál, 881 millió dollárt jelentve az elmúlt negyedévre. A hitelkártya óriás csalódást okozott a profitjával kapcsolatban. A befektetők piaczárás után eladták a részvényeiket, 1.2%-kal gyengítve a részvényt. Citigroup (C) magára vonzhatja a figyelmet a pénteki kereskedési nap után azzal, hogy nagyobb értékű részekbe vonják össze a részvényeit.
 
S&P500 (SPY)

A bikáknak vissza kell szerezniük a területeiket a 134.5 pont felett, vagy a további eladások vissza fogják nyomni az indexet a 130 pontos szintre. A 20 napos mozgóátlag körül ment a kereskedés. Ha nem tudják megtartani ezt a szintet, az esetleg oda fogja vezetni a piacot, hogy azonnal letesztelje az 50 napos mozgóátlagot a 132.36 pontnál.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.