BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az euróval karöltve zuhant az olaj ára

Az olajárak Ázsiában szerdán barrelenként 76 dollár alá csökkentek, miközben a befektetők mérlegelték, hogy a növekvő globális olajkereslet miként befolyásolja a törékeny eurót.

Az irányadó nyersolaj ára 45 centtel 75,92 dollárra esett barrelenként szingapúri idő szerint szerda délben, a New York-i árutőzsde elektronikus kereskedésében. A júniusi szállításra szóló kontraktus ára kedden 43 centtel csökkent 76,37 dollárral.

Az olajkereskedők az AP jelentése szerint a görög mentőcsomag elfogadása óta az euró reagálását figyelik. A dollárban árazott nyersanyagok - mint például az olaj – ára ugyanis emelkedett azon befektetők számára, akik pénzüket euróban tartják, miközben a dollár erősödik.

Egyes elemzők arra számítanak, hogy a feltörekvő országok gazdaságában jelentkező növekvő olajkereslet segítséget nyújt majd az árak megtámogatásához. Az árakat csökkentő irányba hatott viszont az amerikai készletekről szóló friss jelentés, ami a raktáron lévő olajtermékek vártnál magasabb szintjét jelezte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.