BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óvatosan araszol felfelé az arany ára

Az arany ára pénteken Ázsiában ismét emelkedett egy kissé, mert a befektetők a Federal Reserve elnökének mai, kulcsfontosságú beszédére várnak.

Az azonnali arany ára 1,86 dollárral nőtt 1236,80 dollárra unciánként, a heti növekedés 0,8 százalékos volt. A decemberi szállítású amerikai határidős arany ára pedig unciánként 1238,60 dollár volt, és alig változott a nap folyamán.

A piac arra számít, hogy az Egyesült Államok lefelé módosítja a második negyedévi gazdasági növekedésre vonatkozó adatot. Az előrejelzés szerint az amerikai kormány az éves rátát a korábbi 2,4 százalékról 1,4 százalékra mérsékli. "Ha a közzétett adat közel lesz az 1,4 százalékhoz, az meglehetősen negatív hatással lesz a piacra, és bizonyos igényt biztosíthat a menedéket jelentős arany számára" - vélte Ong Yi Ling, a Philip Futures elemzője a Reutersnek nyilatkozva.

Ugyanakkor az arany nem volt képes tartósan elérni a bikák 1 260 dolláros célárfolyamát, a Reuters piaci elemzője úgy látja, mostanra a rali kifulladt. Gyenge szinten eladási hajlandóság is látható, elsősorban Thaiföld részéről. A befektetők az 1 240 dolláros határ felett eladnak, alatta pedig vásárolnak. Ha az ár tovább emelkedik az 1 245- 1 250 dolláros tartományba, akkor vélhetően eladási hullám kezdődik. Ha viszont marad a jelenlegi sáv, akkor sem komolyan vásárlási, sem eladási hajlam nem mutatkozik majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.