Egymást "taposták" a befektetők a magyar adósságért

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 12 hónapos kincstárjegyeket értékesített, a tervezett 50 milliárd forintos eladást meghaladó mértékben.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 1 éves kincstárjegyeire nagy volt a kereslet, az elsődleges forgalmazók összesen 203 milliárd forintnyi adósságpapírra jelentkeztek be, amely négyszeres túljegyzésnek felel meg. A hatalmas keresletre való tekintettel az adósságkezelő 10 milliárd forinttal több kincstárjegyre fogadott el ajánlatot, mint eredetileg tervezte, így 60 milliárd forintnyi állampapír bocsátott ki.

Több mint másfél éve nem mutatkozott ekkora kereslet az egy éves futamidejű papírokért.

A hozamok igen szűk tartományban szóródtak, a minimális hozam 5,92, a maximális 5,94, míg az áltagos hozamszint 5,93 százalékon alakult. Ez 5 bázispontos hozamcsökkenést jelent az előző, hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamától.

Az ÁKK 5 milliárd forintnyi változó kamatozású állampapír kibocsátását is tervezte, amelyre közel 15 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, ezért az adósságkezelő az eredeti tervnél 2,5 milliárd forinttal többet adott el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.