BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negatív spanyol kilátások

Megerősítette Spanyolország még épphogy befektetési ajánlású kormánykötvény-osztályzatát a Moody's Investors Service, amely ugyanakkor a jelentős kockázatokra hivatkozva leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátással látta el a spanyol besorolást.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja az európai és amerikai piaci zárások után, szerdára virradó éjjel jelentette be Londonban a hosszú futamú spanyol szuverén kötvénykötelezettségek "Baa3"-as, vagyis a legalacsonyabb befektetési szintre sorolt osztályzatának megerősítését és a negatív kilátást.

A besorolás megerősítését a cég az utóbbi hetekben végbement "kedvező fejleményekkel" indokolta. A Moody''s megítélése szerint ugyanis az eurójegybank (EKB) másodpiaci szuverén kötvényvásárlási hajlandósága érdemben csökkentette annak a kockázatát, hogy Spanyolország mint államadós elveszíti hozzáférését a tőkepiacokhoz.

A hitelminősítő közölte: arra számít, hogy Spanyolország valószínűleg elővigyázatossági hitelkeretért folyamodik az Európai Stabilitási Mechanizmushoz (ESM), ami lehetővé teszi az EKB másodpiaci kötvényvásárlási programjának aktiválását.

 

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.