BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Négy nyilvános, új konstrukciót indít az Equilor Alapkezelő


BEFEKTETÉS Négy nyilvános, nyíltvégű befektetési alapot indít az Equilor Alapkezelő, miután megkapta az ehhez szükséges engedélyeket a pénzügyi felügyelettől. Ezek közül kettő a lakosság körében egyre népszerűbb abszolút hozam stratégiát követő alap, amelyek még negatív piaci környezetben is nyereséget termelhetnek a befektetőknek, de az induló négyes fogatban helyet kapott egy kötvény és egy likviditási alap is.

Az október 29-től jegyezhető abszolút hozam stratégiát követő Equilor Pillars Származtatott Befektetési Alap célja, hogy teljesítménye a piaci körülményektől függetlenül (emelkedő, eső, vagy oldalazó piac esetén is) a magyar kockázatmentes hozamot jelentős mértékben meghaladja. Ennek érdekében az alapkezelő szakértői folyamatosan vizsgálják a részvény- és kötvénypiac, a devizapiac, valamint az árupiac tendenciáit. Az alapkezelő munkatársai a befektetési döntéseknél a statisztikai, a fundamentális és a technikai elemzések eszköztárát alkalmazzák.

Pillár Zsolt, az Equilor Alapkezelő vezérigazgatója szerint az abszolút hozamú stratégiák fő előnye, hogy az alapkezelő – a piaci tendenciáktól függetlenül – mindig pozitív hozam elérésére törekszik (kockázatmentes magyar állampapírhozam), míg más típusú alapok általában valamilyen benchmark meghaladását célozzák, ami válság időszakban akár negatív hozamot is eredményezhet. Az abszolút hozamú alapok kezelése során kiemelkedő szerephez jut a különböző piaci szegmensek közötti átsúlyozás időzítése is. n VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.