BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb cégben vett részesedést a Széchenyi-tőkealap

A balkányi Innova-Metál Kft. fémszerkezetgyártó 63 millió forintos támogatást kapott a Széchenyi Tőkebefektetési Alapból (SZTA), a forrást gyártástechnológiai fejlesztésekre fordítja a cég – áll a lapunkhoz eljuttatott tegnapi közleményben. A SZTA 30 százalékos tulajdonossá válik a tőkeemelés útján, illetve további tagi kölcsönt is juttat a tervezett fejlesztésekhez. Ez a mindösszesen 63 millió forintot kitevő befektetés megfelelő hátteret képez a cég újabb projektjeihez. „A tárgyalások során hamar meggyőződtünk arról, hogy korántsem hagyományos építőipari társasággal állunk szemben” – emelte ki Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságának elnöke. Az Innova-Metál a megbízások elnyeréséhez olyan marketingfogásokat is bevet – például bizalmi alapon bemutatótermékek gyártása –, amelyek ezeken a szakterületeken korántsem megszokottak – tette hozzá az elnök. A friss tőkének köszönhetően a létszám 25 főre emelkedik, bővül a balkányi üzemcsarnok és a meglévő, minőségi gép- és járműparkba is érkeznek új berendezések és járművek. „Mindezek révén megmarad a piacon az Innova-Metál Kft. innovációs előnye, mellyel a válságos éveket is nemcsak átvészelte, hanem éppen ez idő alatt könyvelhette el legkomolyabb sikereit” – állapította meg Csuhaj.

Az újszerű megoldások iránti keresletet már évekkel ezelőtt észlelte a cég. A hagyományos magas- és mélyépítési megbízásokban az acél- és betonszerkezetek építése, valamint a földmunkák domináltak.

Főként utak, közművek, ipari csarnokok, bevásárlóközpontok és üzemanyagtöltő állomások kivitelezésében közreműködtek. A társaság tevékenységében említést érdemel még egyes speciális szerszám- és célgépek tervezése és gyártása, amilyen például egy brikettáló gépsor, mely kezeletlen alapanyagok mechanikai feldolgozásával állít elő piacképes, értékesíthető tüzelőanyagot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.