BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nagy hideg sok munkát adott a biztosítóknak

Tavasszal dömping van a biztosítótársaságoknál. Hiszen sokan most mennek ki a nyaralójukhoz és a tél utáni első látogatáskor szembesülnek azzal, hogy mi történt télen a hétvégi háznál.

Minden tavasszal megugrik a hétvégi házakkal kapcsolatos biztosítási bejelentések száma, de az idei tavasz különösen terhelt – mondta a Kossuth Rádió Napközben című műsorában Gilyén Ágnes.

A közmédia internetes oldala, a Hirado.hu beszámolója szerint a Mabisz szóvivője felhívta a figyelmet arra is, hogy a január végén és februárban lévő extrém hideg nem múlt el nyomtalanul, sok hétvégi házban ugyanis elfagyott a vízvezeték és ezzel kapcsolatban sok káresetet jelentettek be a biztosítókhoz. (Harminc éve nem volt ilyen kemény tél Magyarországon.)

„Sok problémát okozott a kemény tél. A statisztikák szerint 10 évente van átlagosan ilyen kemény tél, s ez a kárbejelentések számán meglátszik. Szemmel láthatóan, ezres nagyságrenddel ugrott meg a bejelentések száma” – nyilatkozta a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője. (A hideg miatt a villamosenergia-fogyasztás is az egekbe szökött.)

Tavasszal egyébként két tendencia jelentkezik – hívta fel a figyelmet Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs vezetője. Egyrészt az emberek szembesülnek az esetleges károkkal, például vízelfagyás esetén azzal, hogy a víz hetekig áztatta a padlót vagy a berendezési tárgyakat, másrészt a jó idő beköszöntével, mindenki „leköltözik” a hétvégi házba, azaz leviszik a nyárhoz elengedhetetlenül szükséges tárgyakat. Bicikliket, televíziót, sütőt és hasonlóakat. Ezt a besurranó tolvajok is pontosan tudják és a hétvégék után, hétfőn vagy kedden eljön a tolvajok időszaka.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.