BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Besurranás, rongálás, viharkár - kárenyhítés új biztosítással

Az idei rendkívüli káresemények nyomán újgenerációs lakásbiztosítást vezet be az AEGON Magyarország

A rendkívüli időjárás az év első nyolc hónapjában százmilliárd forint kárt okozott országszerte, a lakosságot érintő károk pedig a piacvezető lakásbiztosító, az AEGON Magyarország becslése szerint meghaladhatják a 40 milliárd forintot. Az idei tapasztalatok alapján az AEGON Magyarország új, az eddiginél rugalmasabb, komplexebb lakásbiztosítási termék bevezetéséről döntött, mely a még hiányzó, térségi katasztrófabiztosításokkal együtt képes kiszolgálni a változó hazai lakásbiztosítási igényeket.
 
A hazai biztosítótársaságok 37,7 milliárd forint kártérítést fizetnek az év első nyolc hónapjában a szélsőséges időjárás okozta károkra a Mabisz (Magyar Biztosítók Szövetsége) adatai szerint. Ebből 27 milliárd forint a lakosságot ért kárösszeg. A piacvezető AEGON Magyarország becslése szerint a nem biztosított károkat is számba véve Magyarországon mintegy 100 milliárd forint veszteséget okozott a viharos időjárás és az árvíz, melyből a lakosságos sújtó kár meghaladhatja a 40 milliárd forintot. A kockázatok növekedését jelzi, hogy a meteorológiai események nyomán kifizetett kártérítés az elmúlt tíz évben duplájára emelkedett.

Bár Magyarországon a lakások 72 százaléka biztosított, ami nem tekinthető kritikusan alacsonynak, a katasztrófától sújtott térségekben ez az arány jóval alacsonyabb, esetenként alig haladja meg az ötven százalékot, ami a rendkívüli időjárás következményeit tovább súlyosbította az idén. A nemzetközi tapasztalatok alapján a hasonló katasztrófahelyzetekben egy országos katasztrófa-alap létrehozása, illetve a térségi katasztrófa-biztosítás jelenthetne hatékony megoldást, melyre a biztosítótársaságok már ma is felkészültek.

Az idei tapasztalatok azt is megmutatták, hogy a változó körülmények nyomán a lakásbiztosítási termékek újragondolása is elkerülhetetlen. A korábbinál rugalmasabb, komplexebb, szélesebb körű fedezetet biztosító termékkínálatra van szükség. Az AEGON Magyarország ezért úgy döntött, 12 év után új lakásbiztosítási vezértermékkel lép a piacra, mely egy komplex, rugalmas konstrukcióban képes követni a változó lakásbiztosítási igényeket.

A hazai piacon 1988-ban debütált Családi Otthon Biztosítás (CSOB) utóda, az AEGON Lakás és Szabadidő Biztosítás egy olyan újgenerációs termék, mely 24 választható kiegészítő kockázatával teljes körű fedezetet nyújt a vihar és árvízkárokra és más jellemző káreseményekre. Ezen belül olyan veszteségekre, melyekre az eddigi biztosítások többsége nem terjedt ki, legyen szó egy csőtörésnél a cső pótlásáról, a vakolat vihar okozta sérüléséről, a kerti tárgyak, bútorok eltűnéséről, a rongálásról, vagy akár a besurranásról. A kiegészítő kockázatok között szerepel a munkanélküliségi biztosítás, a teljes körű – több milliós fedezetet nyújtó - utasbiztosítás, a háztartási gépekre vonatkozó négy éves garancia-kiterjesztés, az egész Európai Unióra kiterjedő felelősségbiztosítás, de fedezet a háziállatokat ért balesetekre, illetve az általuk okozott károkra is.

„Bízunk benne, hogy ez a kivételesen rugalmas és olcsó termék elérhetővé teszi a lakásbiztosítást olyan családok számára is, akik ma még nem biztosított ingatlanban élnek. Hiszen az új termék révén havi 3-4 ezer forintért a legtöbb felmerülő anyagi kockázatra biztosíthatják családjukat – hangsúlyozta Szombat Tamás vezérigazgató-helyettes, hozzátéve: a kiegészítő elemek révén emelt szintű biztosításokhoz is hozzájuthatnak az ügyfelek rendkívül alacsony díjért, hiszen egy teljes körű, több millió forint fedezetet nyújtó utasbiztosítás például alig több, mint havi kétszáz forinttal emeli a biztosítási díjat. Elenyésző összeg a hasonló, ám külön forgalmazott biztosítások árához mérten.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.