BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kgfb: már nem számítanak nagy áresésre

Az idén sem várható jelentősebb áttörés a kötelező kampányban: a 2012-es kötelező biztosítás összbevétele az elmúlt évihez hasonlóan várhatóan most is 90 milliárd forint alatt lesz és valószínűsíthető, hogy a 2011-es adathoz képest legfeljebb néhány százalékkal csökken az átlagdíj – állítja a PBA biztosítási alkusz legfrissebb előrejelzése.

A cég szerint feltehetően kevesebben fognak a váltás mellett dönteni, vagyis az idén többen lesznek hűségesek a biztosítójukhoz. A kedvező kiegészítő termékeknek köszönhetően még nőhet is az újrakötők száma.

„Az idei kötelező kampányban az lehet a győztes, aki olyan mértékben árazza be a kötelezőjét, hogy azzal képes legyen megtartani vagy megszerezni az ügyfelet. Mindezt úgy, hogy ez ne legyen számára veszteséges, és azt követően eltalálja, hogy milyen személyre szabott ajánlat kell számukra és azt hatékonyan, kis költségráfordítással folyamatosan kínálni is tudja” – összegezte a várakozásait Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője.

Az átlagos kötelező díjakban sem számítanak a szakértők nagy változásra és az előző években megszokott jelentős csökkenésre; a tavaly regisztrált 14 ezer forintos átlagdíj megmarad, legfeljebb néhány – mínusz 1-5 százalékos – különbséggel.

Hasonló következtetésre jutott a kotelezo.hu internetes szakportál is, amely azt állapította meg, hogy bár még van még tere árcsökkenésnek, a jelenlegi árszint mellett a legjobb ajánlatok között is legfeljebb csak pár száz forintos eltérések vannak. Ezért a váltók száma az idén valószínűleg a tavalyi 730 ezres szint alatt marad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.