BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zombor nem engedné be a magán egészségbiztosítókat a kórházakba

Hajlandó tárgyalni a kormány a biztosítókkal az egészségbiztosításokról – mondta Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) konferenciáján. A kormány hisz abban, hogy a biztosítókkal együttműködve lehet megoldani azokat a problémákat, amelyek az egészségügyben felmerülnek - közölte. A fő kihívás, kitalálni, hogyan működjék együtt az állami és a magánbiztosítási rendszer. A nagy rendszerszintű átalakítások eddig Magyarországon részben a társadalmi ellenállás, részben a politikai konszenzus hiánya miatt elbuktak.

A kormány azonban az előadás szerint nem engedné be a biztosítókat az állami intézményekbe, hogy magánforrásból finanszírozzanak ott ellátásokat. A biztosítók csak magán fenntartású, teljes körű szolgáltatás nyújtó egészségügyi intézményekben finanszírozhatnának ellátást a betegek számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.