BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint vezeti a ralit a térségben

A forint egy hónapja nem látott hosszúságú erősödő szériát mutatott a G20-ak devizaárfolyamokkal kapcsolatos kijelentéseit követően.

A forint október 14. óta nem látott erős szintet ért el az euróval szemben ma délelőtt, a hazai deviza 0,9 százalékot javított és ezzel a fejlődő piaci térség devizáinak élére állt a jelenleg tapasztalható rali során – jelenti a Bloomberg.

Ezzel párhuzamosan a román lej 0,5 százalékot, a lengyel zloty 0,6 százalékot erősített a közös európai devizával szemben. A bika hangulat a nemzetközi tőzsdén is érezhető, a részvények emelkednek és a legtöbb deviza erősödött a dollárral szemben, miután a G20 hétvégi találkozója során a résztvevők ígéretet tettek arra, hogy megakadályozzák az árfolyamháborút. Szintén a többi valutának kedvez a Fed mennyiségi könnyítési akciójával kapcsolatos várakozás. A befektetők arra számítanak, hogy novemberben a Fed ismét eszközvásárlásba kezd a gazdaság élénkítése érdekében.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A Société Générale elemzői úgy vélekednek, a G20 eredményei azért kedveznek a fejlődő piacok devizáinak, mert a csúcstalálkozón született nyilatkozatok szerint a fizetőeszközök árfolyamát a piac és nem a mesterséges árfolyampolitika határozza meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.