BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A svájci frank ismét megmutatta erejét

Délelőtt az euró gyengült, délután pedig a svájci frank erősödött a bankközi piacon. A forint stabilan tartotta magát a közös európai devizával szemben.

17 óra után

A forint késő délután gyengülésen ment keresztül a bankközi devizapiacon, az euróval szembeni jegyzése 276,33-ig kúszott fel. Némiképp mérséklődtek a vezető tőzsdeindexek előnyei is. A svájci frankkal szemben már 1,25 százalékos mínuszban van a hazai fizetőeszköz, és a kurzus megérintette a 220-as szintet is.

Az euró a reggeli 1,27-es szintről 1,256-ig esett a svájci frankkal szemben, a közös európai deviza újabb hullámban gyengült délután. Az euró havi mélypontra esett a dollárral szemben és átütötte a 200 napos mozgóátlagot (1,308 körül) is. A kurzus az 1,3-as szinthez közelít, 1,3035-ön áll.

16 óra után

A délelőtt folyamán az euró gyengült a bankközi devizapiacon, melynek okán némileg drágult a frank a forinttal szemben is, de gyakorlatilag mérsékelt árfolyammozgást láthattunk.

A forint kitartott a 276 alatti szinteken az euróval szemben, 275,75-ös szinten jegyzik a közös európai devizát, mely hajszálnyi erősödésnek fele meg a nap folyamán.

A nemzetközi hangulat ugyan viszonylag kedvező, a növekedési várakozások pozitívan alakulnak, de az eurózona adósságválsága beárnyékolja a képet. Csütörtökön a kötvényhozamok emelkedtek, Írország és Görögország egyre nagyobb bajban van: egyes elemzők szerint a görögök nem úszhatják meg adósságuk átstrukturálását.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Délután a svájci frank ugrásszerűen erősödött, így a frank 219,29 forintba is került egy pillanatra, majd némi korrekción ment keresztül az alpesi deviza: már csak 218,2 forintért adják a frankot. Ez még mindig 0,5 százalékos gyengülést jelent napon belül, reggel 217 közelében is jegyezték a frankot, a záró pedig 216,49-en alakult.

A volatilitás viszonylag jelentős, az elemzők pedig teljesen megosztottak a frank irányát illetően: a Morgan Stanley szerint 1,2-re mérséklődhet az euró/frank, míg mások az alpesi deviza túlértékeltségétől beszélnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.