BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A svájci frank padlóra küldte az eurót is

Az euró svájci frankban történő jegyzése újabb mélypontot ért el, és az ausztrál dollár kurzusa is esett csütörtökön, mivel a vártnál gyengébb kínai adatok fokozták a globális élénkülés erejével kapcsolatos aggodalmakat.

A kínai adatok hatására eladási hullám indult el a magasabb huzamokat ígérő valutákból. Az euró gyengülése folytán az uniós közös valutát 1,3073 svájci frankkal jegyezték, ami a legalacsonyabb szint, amióta az eurót 1999-ben bevezették. Ma folytatódott a lejtmenet, az euró jegyzése a dollárhoz képest 0,1 százalékkal csökkent, egy eurót 1,2211 dollárral jegyeztek, ami további gyengülést jelez szerdához képest - jelenti a Reuters.

A szerdai viszonylagos erősödés annak a hírnek a hatására következett be, hogy az euróövezet bankjai a vártnál kevesebb hitelt vettek fel ez Európai Központi Banktól. Az EKB szerint 171 bank összesen 131,9 milliárd eurót vett fel kölcsönként a három hónapos időköz alatt, ami elmarad a 150-200 milliárd eurós várakozásoktól. Mindazonáltal ez az összeg még mindig a legnagyobb, amelyeket egy három hónapos periódus alatt kölcsönként felvettek.

Ezzel párhuzamosan a svájci frank folytatja száguldását a forinttal szemben is, az alpesi deviza tegnap átlépte a rekord magasságot a forinttal szemben és ma délelőtt is folytatja az emelkedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.