BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átkúszhat a 80 dolláros határon az olajár

A kőolaj ára kicsivel 78 dollár fölött mozgott Szingapúrban. A készletekről még a héten jelentést tesz a területet felügyelő hatóság, ennek eredményén múlik, hogy az olaj a 80 dolláros határt átlépve zárhatja-e az évet.

Az olaj ára csütörtökön emelkedett 78 dollár fölé, egy hónap után. Pénteken megállt a kereskedés, ma azonban ismét valamivel 78 dollár fölött kereskedtek az a februári jegyzésű nyersolajjal Szingapúrban a New York-i elektronikus kereskedelemben.

A Hudson Capital Energy elemzője az AP-nek úgy nyilatkozott: a készletekkel kapcsolatos eheti információk döntik el, hogy átbillen-e az olaj ára a 80 dolláros határon.

Clarence Chu úgy látja, hogy a vártnál kedvezőbb amerikai munkanélküliségi adat optimista várakozásokat keltett a befektetőkben a lakossági fogyasztással kapcsolatban, ezért van esély a 80 dollár megugrására. Ugyanakkor a szakértő szerint januárban ismét növekedhetnek a készletek, ami 70 dollárra nyomhatja vissza az árat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.