BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az euró tartja magát a dollárral szemben

Az euró tartja a dollárral szemben elért nyereségét, miután az európai cégek a vártnál jobb eredményekről számoltak be, az amerikai gazdaság állapotáról viszont aggasztó hírek érkeztek.

Az AP jelentése szerint az uniós közös valutát kedden az európai kereskedelem indulásakor  1,3173 dollárért vásárolták, ami növekedést jelez a New York-ban a hétfői záráskor jegyzett 1,3170 dollárral szemben. Az amerikai gazdasági adatok romlása arra késztették a befektetőket, hogy figyelmüket az ottani gyengülő növekedésre irányítsák, a folyamatok hatására ismét népszerűvé vált a menedékként használt japán jen.

Ben Bernanke, a Federal Reserve elnöke hétfőn azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Államok  maga mögött hagyta a pénzügyi válság legsúlyosabb szakaszát, ám a teljes újjáépülés eléréséhez még nagy utat kell megtenniük. A brit font jegyzése kedden 1,5922 dollárra erősödött 1,5893 dollárról. Ugyanakkor a dollár 86,39 jenre gyengült 86,52 jenről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.