BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Citi: Újra 300 forintba kerülhet az euró

A Citigroup közgazdászai szerint a forint a következő negyedévekben fokozatos gyengülésnek indulhat, és egészen 300-as szintig kúszhat fel az euró/forint jegyzés.

Rövid távon 290 forint lehet az euró, de hosszabb távon 300-as szintig eshet a hazai deviza – vetítik előre elemzésükben a Citigroup közgazdásza. Annak ellenére, hogy a kormányzat sikeresen bocsátott ki államkötvényeket, a makrogazdasági kockázatok továbbra is magas szinten állnak Magyarországon a Citigroup elemzői szerint. Hétfőn 283,5 forint közelében jegyzik az eurót.

A gazdaság továbbra is nagyon gyenge – hívják fel a figyelmet az elemzők. Emlékezetes, a magyar gazdaság teljesítménye 1,5 százalékkal esett vissza a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest a KSH gyorsbecslése szerint.

A Citigroup elemzői kiemelik, hogy jegybanki kamatcsökkentés van Magyarországon, és továbbra is magas a devizahitel-állomány. Véleményük szerint a régiós devizák közül a forint a leginkább sebezhető fizetőeszköz, és az európai válság fellángolásával esésnek indulhat.

A Citi szerint 2013 harmadik negyedévére az euró 299 forint lehet, ahonnan újra fokozatos erősödésnek indulhat a forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.