BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elveszett a forint ereje: Nem tudott megküzdeni a kulcsszinttel

A forint mérsékelten gyengült délutánra a reggeli árfolyamhoz képest az euróval szemben.

A forint nem tudta tartani délelőtt megszerzett erős szintjeit a vezető devizákkal szemben a romló nemzetközi befektetői környezetben. Az Egyesült Államokban a külkereskedelmi hiány meghaladta a várakozásokat, Görögországban pedig sztrájkolnak a megszorítások miatt. Az amerikai Dow Jones 0,5, az S&P-500 0,45 százalékos esést mutat.

A forint reggel 263-as szint környékére erősödött az euróval szemben, délutánra azonban 264,5-ös kurzusra esett. A régiós devizák közül csak a lengyel zloty tudott erősödni, közel 3 hónapos csúcsra, ugyanis a lengyel jegybank 25 bázisponttal 4,25 százalékra emelte az alapkamatot.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Reggel a forint 263-263,5-ös szinten járt a közös európai devizával szemben, azonban az elmúlt hetekben többször is megállította  az erősödést ez az árfolyamszint.

Kulcsszinten a forint - Mi várható?

A svájci frankot a reggeli 208 forint után 209,7 forinton is jegyezték délután, majd 209-es szint közelében állapodott meg a devizapár. Az euró ára a reggeli 1,268 frankról 1,26 közelébe ereszkedett, majd 1,264-ig korrigált. 

Nagyot esett a svájci frank - Mi történt?

Az alpesi deviza jegyzése tegnap 212 forintos árfolyamról 208 forintra süllyedt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.