BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hasít a forint

Erősödött a forint hétfő reggelre az államcsőd közvetlen veszélyét elhárító görög parlamenti szavazást követő pozitív piaci reakcióknak köszönhetően.

Az eurót délelőtt tíz órakor 291,38 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 294,22 forinttal szemben. 

A svájci frank jegyzése 240,85 forint 243,33 forint után, a dollár jegyzése 219,41 forintra csökkent 223,04 forintról, a japán jent pedig hétfőn délelőtt 2,8244 forinton jegyzik a péntek esti 2,8782 forinttal szemben. 

„Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka. A miniszterelnök a hírek szerint délután egy óra körül kezdi meg beszédét. Ezúttal vélhetően több szó lesz a nemzetközi kapcsolatokról, többek közt miután a parlament előtt fekszik a javaslat az uniós fiskális együttműködésről is” – írja Keszeg Ádám, a Raiffeisen Bank közgazdásza.

Hozzátette, ezen felül a tavaszi teendőket is összegzi majd. „A beszédnek lehet nagy hatása a forintra, attól függően, hogy a miniszterelnök milyen hangnemet üt meg. Ahhoz viszont új erős pozitív üzenet kell, hogy az euró/forintot újra 290 alá lökje” – vélekedett.

Vasárnap éjjel a görög parlament megszavazta a második EU/IMF segélycsomag folyósítási feltételeként kikötött megszorító intézkedéseket. Az euró a péntek délután tartott 1,3170 dollár körüli árfolyamról hétfő reggelre 1,3270-re erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.