BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól hasít a forint, de jöhet a svájci kamatemelés

A forint jól teljesít a hét utolsó napján az euróval és a svájci frankkal szemben is. Az elemző viszont közelgő svájci kamatemelésre hívja fel a figyelmet.

Az euróval szemben 266,2-es záróárfolyamról 265,2-ig erősödött a hazai fizetőeszköz délelőtt. Ennek következtében a svájci frank ellenében is kedvezőbb árfolyamra evezett: 210,4-es hajnali árfolyamról 209,2-ig.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A dollár igen erős, ezért a forint alig javított a zöldhasú ellenében: 183-as kurzusról 182,7-ig kapaszkodott a hazai deviza.

A forint a régiós devizákkal együtt erősödik, csak a román lej a kivétel. A lengyel zloty 0,3, a forint 0,35, a cseh korona 0,45 százalékkal áll erősebb árfolyamon, mint tegnap záráskor az euró ellenében. A román leg 0,2 százalékot esett ma.

„Meglepően jól tartja magát mindhárom régiós deviza az euróval szemben, annak ellenére, hogy csütörtökön napon belül több mint 2,5 százalékot erősödött a dollár az euróhoz képest” – írja Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza napi devizapiaci elemzésében.

„Ezúttal nem egy egyszerű kockázatkerülési hullám söpört végig a piacokon”, inkább csak kiárazták az euró/dollár árfolyamából a közeljövőre nézve az újabb EKB kamatemelést – véli az elemző.

Karsai hozzáteszi: „100 ponttal, 1,2650 alá tudott a frank erősödni az euróval szemben, így nem csoda, hogy 210 fölé emelkedett a CHF/HUF árfolyama. A következő kamatemelés a tegnapi Trichet-beszéd alapján, várhatóan Svájcban lesz június közepén, míg az ECB legkorábban valószínűleg július elején emelhet, ezért tudott a frank újabb erősödő lendületet venni.”

Nem nyugodhatnak meg a frankhitelesek - Megállt az EKB

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.