BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kéthavi csúcs közelében az euró

Az euró jegyzése kéthavi csúcs felé tartott kedden, meghaladva az 1,3000 dollárt, noha kereskedők tartanak attól, hogy túl magasra értékelődik az európai deviza.

A Reuters jelentése szerint a kereskedők kivárják, amíg kiderül, mekkora a Deutsche Bank kitettsége az európai államadósságnak. A Deutsche Bank a várakozásoknak megfelelő második negyedévi adózás előtti profitot jelentett be, de nem fedte fel, mennyi államkötvénnyel rendelkezik. Az euró 0,1 százalékkal erősödött és 1,3009 dollárt ért el, korábban az 1,3019 dolláros szintet is elérte.

Egyes kereskedők úgy látják, hogy ha a bank közli a részleteket és azok nem sokkolják a piacot, az növelheti az eurózóna bankjaiba vetett bizalmat és ezáltal euróvásárlást indíthat el. Ebben az esetben az uniós közös valuta következő célja a múlt héten elért kéthónapos csúcs, azaz az 1,3029, majd az 1,3125 dolláros jegyzés elérése lenne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.