BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kezd magára találni a forint

A szerdai gyengülést követően erősödött a forint; csütörtökön reggel 7 órakor egy euró 268,85 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon.

A forint kedden és szerdán a térségi devizákkal együtt folyamatosan gyengült a görög adósságválság elmélyülése, valamint a portugál és spanyol problémák miatti riadalom hatására. Szerdán délelőtt már 272,40 forintot kértek egy euróért a bankközi devizapiacon, amire több mint 2 hónapja nem volt példa.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Estére aztán a forint visszakapaszkodott a 270 forint/eurós szint közelébe, de érzékeny a térségi hatásokra, és ha romlik a befektetői hangulat, akkor akár 274 forint/euróig is gyengülhet a Takarékbank elemzői szerint.

A Raiffeisen banknál úgy látják, hogy az euró jegyzése 270 forint alatt stabilizálódhat, feltéve, hogy sikerül megoldást találni Görögország adósságproblémájára - írta a DowJones hírügynökség. A közép- és kelet-európai térség csütörtöki kilátásairól szóló összeállításában a gazdasági hírügynökség rámutat, hogy "a központi bank függetlenségét megkérdőjelező megjegyzések a következő kormány részéről tovább gyengíthetik a piacot."

A forint a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben is erősödött némileg. A dollárt 203,06 forinton jegyezték csütörtökön reggel, az előző esti 204,83 forint után. Egy svájci frank 187,60 forintba került reggel, míg szerdán késő délután 188 forint felett jegyezték a frankot. Száz japán jenért a szerdai 217 forint feletti ár helyett 216,52 forintot kértek a bankközi piacon csütörtökön reggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.