BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsy is erősítette a forintot - Lélektani szint alatt a frank

A forint 275 feletti árfolyamtól 272-ig erősödött csütörtökön. A sikeres kötvényeladás és Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter is erősítette a forintot.

A forint újabb hullámban erősödött az euróval szemben: 272 forinton jegyzik a közös európai devizát, mely napon belül egy százalékos erősödésnek fele meg.

Reggel 275 feletti árfolyamról indult a hazai deviza, és még délelőtt elérte a 274-et. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) sikeres államkötvény-eladása erősítette a forintot, így 273-ig kapaszkodott. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is hozzájárult a további meneteléshez: megerősítette, hogy jönnek a várt reformok, a csomag 600 milliárd forint lesz 2013-ig, és már február 28-án elfogadhatják. A beszéd közben a forint elérte a 272-es szintet az euróval szemben.

Az előzetes várakozások szerint a terveket február végéig ismertette volna a kormány, de úgy tűnik hamarabb, már február 28-án véglegesíti a programot. Mint korábban kiemeltük, a februári reformprogram erősödést hozhat a forint árfolyamában.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A nemzetközi hangulat továbbra is támogató, a amerikai tőzsdeindexek pluszban tartózkodnak, és az S&P-500 két és fél éves csúcs közelében áll, az 1300 az szinttől 1 ponttal lemaradva. Az európai vezető indexek 0,2-0,5 százalékos emelkedésben állnak.

A kedvező nemzetközi és hazai folyamatok hatására a svájci frank árfolyama a lélektani 210-es szint alá került, melyre a reggeli 212 feletti, és a hajnali 213-as kurzusról erősödött a hazai deviza. Az alpesi devizáért pillanatnyilag 209,25 forintért lehet hozzájutni. Az euró majdnem megérintett az 1,3-as árfolyamot a frankkal szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.