BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívüli ülést tart az MNB – Beszakadt a forint

A forint jelentősen erősödött a vezető devizákkal szemben kedden és szerdán. Az euró jegyzése 301-es szint alá került, ami háromhetes csúcsnak felel meg. A 300-as szint közeléből fordult a kurzus, miután lapunk úgy értesült: holnap rendkívüli ülést tart az MNB.

Délután

Az euró/forint árfolyam 300,3-as szintről fordult a Világgazdaság Online értesülésére, miszerint a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa csütörtökön rendkívüli ülést tart a jegybaki élénkítés lehetőségeiről. Az eurót délután 302,6 forinton jegyzik.

Holnap megszólal Matolcsy – Ez lesz az első elnöki beszéde

Délelőtt

A reggeli 302-es árfolyamról 301-ig erősödött a forint az euróval szemben kora délelőtt, majd 11 óra után 300,5-ig kapaszkodott a hazai deviza, amire három hete nem volt példa. Tegnap még 303 forint körül mozgott az euró árfolyama.

A forintot segítette az elmúlt napokban a kedvező külpiaci hangulat, noha szerdán kissé borongós a nemzetközi környezet.

Csáfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerdán azt mondta, hogy Magyarország kikerülhet a kilenc éve tartó túlzottdeficit-eljárás alól. "Amennyiben Brüsszelben csak a számokat nézik", akkor Magyarországnak az idén ki kell kerülnie a túlzottdeficit-eljárás alól - mondta Cséfalvay Zoltán az M1 Ma reggel című műsorában.

A kormányzati szektor hiánya az Európai Unió túlzottdeficit-eljárásban figyelembe vett módszertana szerint 566,7 milliárd forint, azaz a bruttó hazai termék 2 százaléka volt 2012-ben. Ez jóval alacsonyabb a kormány 2,7 százalékos céljánál.

A dollárt 234,82 forinton jegyezték szerdán délelőtt, míg reggel 235,94 forinton állt a jegyzése, gyakorlatilag a kedd esti szinten.

A svájci frank árfolyama 247,23 forint volt délelőtt, a reggeli 248,31 forinttal szemben, ami szinte semmit nem mozdult a kedd estihez képest.

A japán jennel 2,5131 forinton kereskedtek, a reggeli, illetve a kedd esti 2,5231 forintos árfolyamot követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.