BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szeszélyes az euró - Akár száguldás is jöhet

Az ázsiai kereskedésben az euró csütörtökön némileg gyengült a nyereségrealizálás hatására, miután kéthavi csúcsot ért el, és jegyzése 1,35 dollár fölé emelkedett.

Az eurót 0,1 százalékkal alacsonyabb szinten jegyezték a szerdai záráskori kereskedéshez viszonyítva, 1,3459 dolláros szinten. A Goldman Sachs csalódást keltő árbevétele, valamint a szerdán közzétett amerikai gyenge lakásépítései adatok kikezdték a kockázatosabb eszközök iránti étvágyat, és a kereskedőknek mentséget adtak arra, hogy realizálják az euróval kapcsolatos profitjukat.

Az euró egyébként az év kezdete óta igen erőteljesen mozgott. Ezért itt a szünet és a gyengülése ideje, mielőtt az adásvétele magasabb kurzuson valósul meg - jelentette ki egy európai bank nevében egy alkusz a Reutersnek Hongkongban.

Az egyik amerikai befektetési banknál egy alkusz úgy vélekedett: "A piacon nincs akkora hiány euróból jelenleg, sőt több úgynevezett forró pénzben kötött hosszú lejáratú tranzakció is történt az utóbbi 12-24 órában, ám a hangulat a jelek szerint elég erőteljes. Egyelőre bármi, ami az 1,34 dolláros szint felé mutat, árajánlatra kell, hogy késztessen." A technikai elemző szerint, ha az árfolyam átlépi a 1,3500 szintet, akkor akár az 1,3750-ig menetelhet az árfolyam.

Továbbra sem vagyunk meggyőződve arról, hogy a jelenlegi irány helyes, mivel az európai válságkezelő mechanizmusban nincs előrelépés, miközben az amerikai hírek inkább kedvezőek, és pozitív hatásúak lehetnének – írja a Raiffeisen napi devizapiaci elemzése. A piaci kommentárok az elemzők szerint szintén azt tükrözik, hogy a sokan hasonlóképp vélekednek, de nem állnak szembe egyelőre az irányadó széllel. A mai napon több érdekes konjunktúra adat is érkezik, többségében gyorsan rendelkezésre álló, ezért a piac érdeklődését felkeltő statisztikák. Közepesen piacmozgatók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.