BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra megszédült a forint – Egy hónapos mélypontra került

Kissé drágult az euró a csütörtöki kereskedés elején, a közös európai pénz árfolyama 284 közelében járt reggel. Délelőtt folytatódott a forint esése, és új egy hónapos mélypontra süllyedt.

9:30

Az eurót fél 10-kor már 284,5 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon. A dollár 227 forint, a svájci frank ára pedig 237 forinton áll.

Az európai vezető tőzsdeindexek negatív tartományban nyitottak, a romló hangulat pedig a forintot is elérte.  A hazai deviza új egyhavi mélypontra került az euróval szemben.

A forint kedden kezdett el gyengülni, miután a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa váratlanul 25 bázisponttal, 6,75 százalékra csökkentette a kamatot, aminek hatására „új pályára állt a forint”.

A forint a kamatvágás óta erőteljesebben reagál a nemzetközi hangulat változására. A korai és váratlan kamatvágás csökkenthette a „carry trade” hatást, illetve a kamatpályával kapcsolatos felerősödő bizonytalanságok (kamatcsökkentési ciklus kezdődött-e, jövő hónapban újra csökkent-e a jegybank) óvatosságra intheti a piaci szereplőket a forinteszközök kapcsán.

8 óra után

Az euró árfolyama, amely szerdán 284,38 forint közelében, július 27. óta nem látott magasságban is megfordult, a szerdai kereskedést a napi csúcs alatt, 283,36 forinton zárta.

A csütörtöki kereskedés elején a nemzetközi befektetői hangulat romlásának betudhatóan a kurzus újra fölfelé mozdult el, fél 9-kor egy euró 283,7 forintot ért a bankközi devizapiacon.

A dollárt ez idő tájt 225,9 forinton, a svájci frankot 236,1 forinton jegyezték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.