BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árfolyamgát külön OTP-ajánlattal

A rögzítést mától lehet igényelni a bankoknál

Mától igényelhetik a devizahiteles ügyfelek az állami otthonvédelmi akcióterv keretében kölcsöneik árfolyamának rögzítését. Éppen jókor, a svájci frank ára ugyanis drámai magasságokba szökött az elmúlt napokban, és bár a jegybank szóbeli intervenciójának a hatására tegnap nagyot esett, még mindig 250 forint fölött volt. A kedvezményes törlesztéssel azok élhetnek, akiknek nincs több mint kilencven napja lejárt tartozása, vagyis a legproblémásabb, mintegy 120 ezer deviza-jelzáloghiteles nem. Számukra majd a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) hozhat megoldást, amely nyomott áron ugyan, de felvásárolná ingatlanjaikat.

Kérdés, az árfolyamrögzítést választók milyen törlesztőrészletre számíthatnak a 36 hónapos kedvezményes időszak után. A kormány részéről elhangzott, hogy 2015-től legfeljebb 15 százalékkal engednék emelkedni a részleteket, de ezzel lehetnek problémák, például hosszúra nyújthatja a futamidőt. A kabinet azt is szeretné, ha a bankok és a közjegyzők visszafogottan terhelnék rá a szerződésmódosítás költségeit az adósokra, a hitelintézetek a jelek szerint így is tesznek, ám a közjegyzők 10-20 ezer forintot szeretnének felszámítani szerződésenként. Az állami programot a bankok is másolják: az OTP valamivel magasabb árfolyamok mellett indított el hasonló konstrukciót, emellett egy eszközkezelő felállítását is tervezi a cég. 10., jegyzet 16. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.