BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Finisben a Diákhitel-igénylés - ma jár le a határidő

Még a mai napon adhatja le Diákhitel igénylését az, aki október 15-ig pénzhez szeretne jutni – közölte lapunkkal a Diákhitel Központ. Azoknak a hallgatóknak viszont, akik a határidőt követően intézik ügyeiket, leghamarabb november közepén tudják utalni a megigényelt összeget.

A Diákhitel1 felhasználásáról szabadon dönthet a hitelfelvevő, képzési formától függetlenül havi 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer vagy 50 ezer forint igényelhető, amelyhez havonkénti utalásban vagy akár szemeszterenként egy összegben is hozzájuthatnak a hallgatók. Az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, felvehető maximuma a hallgató önköltségi díja, amely összeg közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik.

Az igénylést legegyszerűbb a felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületeiről (ETR/Neptun) elindítani. Abban ugyanis a tanulmányi rendszerben levő személyes és tanulmányi adatokat már nem kell az igényléskor kitölteni, azt a Diákhitel Direkt automatikusan átveszi az adott intézmény tanulmányi rendszereiből. Változatlanul lehetséges a Diákhitel internetes ügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten keresztül igényelni a hallgatói hitelt, az így elkészült adatlapot kinyomtatva a felsőoktatási intézményben vagy a Diákhitel Központtal együttműködő pénzügyi szolgáltatóknál, postahivatalokban lehet leadni – tudatta az intézmény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.