BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiteltárgyalások egy hónapon belül

„A hivatalos tárgyalások kezdete az EU–IMF-tárgyalódelegáció és a magyar kormány között a hitelprogramról attól függ, mikor tesz eleget a kormány az EU és az IMF által már több ízben jelzett előfeltételeknek. Erre optimális esetben akár már február végén, március elején sor kerülhet, de erről egyelőre korai lenne nyilatkozni” – mondta a Világgazdaságnak Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője. Rogán Antal viszont már biztos abban, hogy legkésőbb március elején elkezdődhetnek a hivatalos egyeztetések.

Szűcs Tamás szerint a bizottság jelenleg azt várja a kormánytól, hogy a Brüsszel által kifogásolt három területen – jegybank függetlensége, bírák nyugdíjazása, adatvédelmi hivatal függetlensége – vigye keresztül a parlamenten a szükséges törvénymódosításokat. Győri Enikő uniós ügyekért felelős államtitkár hétfőn Brüsszelben egyeztetett ez ügyben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.