BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi a helyzet a forinthitelekkel?

Szeptemberben nem változott lényegesen a háztartások által újonnan felvett forintalapú hitelek összértéke – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteki közleményéből. A devizahiteleknél továbbra is csökken az új szerződések száma, az euró alapú szabad felhasználású hitelek esetében az új szerződések értéke szinte a nullára csökkent.

A szeptemberben a háztartások által felvett új forint lakáscélú- és szabad felhasználású hitelek átlagos hitelköltség mutatói alig változtak. A forint alapú hitelek részaránya a lakáshiteleken belül 98 százalék, a szabad felhasználású hiteleken belül 98 százalék, a személyi hiteleken belül pedig 100 százalék.

A háztartások számára újonnan folyósított forint lakáscélú hitelek szerződéses összértéke csekély mértékben csökkent, míg a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetén kismértékű növekedés volt tapasztalható. Az euró lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek új szerződéses értékében további csökkenés figyelhető meg, az új kibocsátások mértéke közelít a nullához. A forint személyi hitelek új szerződéseinek értéke az előző hónappal egyező volumenű maradt.

A háztartások forint- és euróbetéteinek átlagos kamatlába nem változott, míg az euróbetétek esetében kisebb mértékű emelkedés volt tapasztalható. Az új szerződések értéke a forint és euróbetétek esetén egyaránt nőtt, számolt be az MNB.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.