BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, a legdrágább és a legjobban fizető városok

Az UBS idén publikálta megélhetésre és bérekre vonatkozó nemzetközi felmérését. Eszerint a magas keresetre vágyóknak Svájcot érdemes megcélozniuk: a Zürichben és Genfben dolgozók rendelkeznek ugyanis a legmagasabb nettó bérekkel.

Az UBS elemzése szerint Zürichben és Genfben a legmagasabbak a nettó bérek, míg a legkisebb összegeket a Mumbaiban dolgozik viszik haza.

A legdrágább városok

1.Oslo

2.Zürich

3.Koppenhága

4.Genf

5.Tokió

6.New York

7.Helsinki

8.Bécs

9.Párizs

10.DublinA svájci városok a megélhetés szempontjából is a topon végeztek: Zürich és Genf is az öt legdrágább város között található – idézi az UBS jelentését a Reuters.

A svájci bank háromévente készíti el 73 városra vonatkozó felmérést, amelynek keretében méri az eltéréseket az országok között, sőt, az adott országokon belül is. Ebben a tekintetben Ázsia vezet: Tokió a világ egyik legdrágább városa, míg Malajzia, a Fülöp-szigetek és India fővárosai a legolcsóbbak közé tartoznak.

Ugyanakkor az india és maláj fizetések szintén a lista legaljára kerültek: az itt kifizetett bérek a zürichi dolgozók vásárlóerejének mindössze 11-15 százalékát teszik ki. A különbségeket jól jelzi, hogy egy New Yorkban élő alkalmazottnak átlag kilenc órát kell dolgoznia ahhoz, hogy meg tudjon vásárolni egy iPod Nanót. Ezzel szemben mumbai kollegájának ehhez 20, kilenc munkaórás napot kell végigdolgoznia, vagyis körülbelül egy havi fizetéséből vásárolhat meg egy iPodot.

Jelentősek az eltérések a munkaórák tekintetében is, az ázsiai általában többet dolgoznak a nyugati lakosoknál. A legtöbb munkaórát a kairóiaknak és a szöuliaknak kell elviselniük, míg a legkevesebbet a Lyonban és Párizsban élőknek kell dolgozniuk.

2.Zürich

3.Koppenhága

4.Genf

5.Tokió

6.New York

7.Helsinki

8.Bécs

9.Párizs

10.Dublin A legmagasabb bérek 1.Koppenhága

2. Zürich

3.Genf

4.New York

5.Oslo

6.Los Angeles

7.München

8.Luxemburg

9.Frankfurt

10.Dublin -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.