BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőre kilenc játékkaszinó nyílhat

Eddig úgy lehetett tudni, hogy a gazdasági tárca tíz új kaszinó indítását készíti elő, amelyeknek üzemeltetőit meghívásos pályázattal választják ki, de a 2014-es költségvetés tervezetéből kiderült, hogy már csak kilencről van szó. „A szerencsejáték koncessziók kapcsán tervezett 2,1 milliárd forint növekedést mutat, mivel 2014-ben a jelenleg működő három II. kategóriájú játékkaszinó mellett 9 új II. kategóriájú játékkaszinó befizetésével is lehet számolni” – olvasható a dokumentumban. A 2013-as költségvetésben ez a szám csak 1 milliárd forint volt, a kilenc vidéki kaszinó pedig összesen mintegy 500 millió forintot fizetne be évente, hiszen a koncessziós díj minimuma 53,9 millió forint. Budapesti vagy Pest megyei II. kategóriájú játékkaszinó esetében viszont már 377 millió forint lesz a fizetendő összeg. „Ez persze még nem azt jelenti, hogy akár holnaptól be lehet adni a koncessziós kérelmeket. Ha ki is írnák a pályázatokat, azok elbírálása, a kaszinók építése, felszerelése legalább egy 4 hónapos művelet, tehát még aludni kell egyet-kettőt, amíg Debrecenben például kaszinózni lehet” – vélekedett az ittapiros.com szakportál. Emlékeztettek: Magyarországon a régmúltban voltak vidéki kaszinók, többségük pocsékabbnál pocsékabb eredményességgel. A győri, kecskeméti kaszinókat többször is újranyitották, de végül mindig bebizonyosodott, hogy a két városban nem lehet koncessziós alapon rentábilis kaszinót üzemeltetni. Lehetséges helyszínként szóba jöhet még Szeged, Pécs, Szombathely, de akár Siófok és Esztergom is.

"Játékadóból a központi költségvetésnek 2014-ben várhatóan 33 milliárd forint bevétele keletkezik, mely 14 milliárd forinttal, 29,8 százalékkal elmarad a 2013-as előirányzattól. Az elmaradás hátterében az online szerencsejátékot üzemeltető vállalkozások piacon valómegjelenésének késése, illetve a 2012 végén bekövetkezett piaci átrendeződés áll” – szerepel a tervezetben. Az Szrt.-től pedig 8,5 milliárdnyi osztalékot remél az állam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.