BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kormánybiztos került a Takarékbank igazgatóságának élére

A Takarékbank igazgatóságának elnöke Vojnits Tamás kormánybiztos, a társaság vezérigazgatója pedig Szabó Levente, korábbi vezérigazgató-helyettes lett - közölte a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) szerdán este megtartott igazgatósági és felügyelő bizottsági ülésének résztvevői egyhangúan választották meg a szövetkezeti hitelintézetek integrációja központi bankjának vezető tisztségviselőit.

A Takarékbank megújult felügyelő bizottságának tagjai Lontai Dánielt, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének elnökét nevezték meg vezetőjüknek. A SZHISZ elnöki tanácsadó testületéhez három újabb, elismert szövetkezeti hitelintézeti vezető csatlakozott, az ő személyes részvételük további garanciát jelent arra, hogy a szövetkezeti hitelintézeti együttműködés rendszerének megújulása a szektor valós érdekei mentén valósuljon meg - áll a közleményben.

Az Országgyűlés június 27-én fogadta el a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényjavaslatot. A szövetkezeti hitelintézetek vezető testületei, majd közgyűlései az elmúlt hetekben jóváhagyták az egyes hitelintézetek új alapszabályait, ezt követően tartotta meg közgyűlését a takarékszövetkezeti integráció központi bankja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.