BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem vagyunk fejőstehenek – mondja a Raiffeisen-vezér

A Raiffeisen-csoport vezérigazgatója éles kritikával illette a sokáig fennmaradó magyarországi bankadót és a kormány újabb deviza- és forinthiteleseket mentő csomagját.

„Egy egészséges nemzetgazdasághoz egészséges bankokra van szükség” – mondta Karl Sevelda, a Raiffeisen Bank International (RBI) vezérigazgatója a bécsi Wirtschaftsblattnak. Sevelda úgy fogalmazott: reményei szerint a magyar kormány belátja, hogy egy egészséges nemzetgazdasághoz egészséges bankokra van szükség. A bankok nem lehetnek az ország fejőstehenei – fogalmazott a Raiffeisen közép- és kelet-európai csoportjának néhány hete kinevezett új vezetője. „Meg akarjuk őrizni magyarországi jelenlétünket, de amikor azt hallom, hogy folyamatosan olyan intézkedéseken dolgoznak, amelyekkel megkopasztják a bankokat, akkor minden Magyarországon működő banknak fontolóra kell vennie dolgokat”.

Sevelda szavai szerint a Raiffeisen Magyarországon az elmúlt években több veszteséget könyvelt el, mint amennyit összesen keresett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.