BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem zavartatja magát az AIG – Újabb bónuszokat fizetnének

Hiába robbantott ki óriási közfelháborodást az AIG-nél kifizetett nagy összegű prémiumot ügye az év korábbi részében, az óriásbiztosító ismét engedélyt kér a szövetségi kormánytól újabb bónuszok szétosztására.

A valaha a világ legnagyobb biztosítójának számító AIG az Obama-kormány által kinevezett "bónusz cárhoz", Kenneth Feinberghez fordult a prémiumok kifizetése érdekében – jelenti az AP a Washington Post nyomán. Az ügy érdekessége, hogy a cégnek hivatalosan nem kellene engedélyt kérnie a kifizetésekre, mivel azok 2008-ra vonatkoznak. A menedzserek azonban vonakodnak a további lépések megtételétől kormányzati jóváhagyás hiányában.

A bónusz cár azon cégek kifizetéseit felügyeli, amelyek részesültek a 700 milliárd dolláros állami segélycsomagból. Ha szükségesnek látja, elvetheti ezen vállalatok bónuszra vonatkozó terveit és áttekintheti a 100 legjobban fizetett dolgozó bérezését.

Az AIG 2008-ra 450 milliárd dollárnyi prémiumot allokált az alkalmazottainak, közöttük azoknak a brókereknek, akik hozzájárultak a vállalatóriás összeomlásához. Az idei első kifizetések akkor felháborodást váltottak ki a Kongresszusban, hogy felmerült: büntető adókat vetnek ki az államilag támogatott, de bónuszokat fizető cégekre. Igaz, a terv aztán nem valósult meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.