BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

30 ezer embert tesz utcára Európa legnagyobb bankja

2013 végéig 30 ezer dolgozót bocsát el a HSBC. A létszámleépítés azért vált szükségessé, mert megugrottak a költségek.

A HSBC Holding Plc., Európa legnagyobb bankja közölte, 30 ezer munkavállaló elbocsátását tervezi 2013 végére, amely 10 százalékos leépítésnek felel meg. A részvények emelkedést mutattak – írja a Bloomberg hírügynökség.

A bank bevételarányos költsége 57,5 százalékra növekedett az idei év első félévében az előző év azonos időszakában mért 50,9 százalékos szintről – áll a HSBC közleményében. Ez jelentősen felülmúlja a bank 48 és 52 százalék közötti, hatékonyságot mutató célértékét.

Neil Smith, a WestBL AG londoni banki elemzője szerint a piac valószínűleg pozitív lépésnek tekinti a létszámleépítést. Hozzátette: a HSBC-nek kontroll alatt kell tartania a költségeket.

A HSBC a létszámleépítéssel és az irodák bezárásával 3,5 milliárd dollárt takarít meg a következő két évben. A bank már 5 ezer munkavállalótól vált már meg, mondta Stuart Gulliver, a bank vezérigazgatója újságíróknak a Bloomberg tudósítása szerint.

A nettó eredmény az idei év első felében 9,22 milliárd dollárra emelkedett az előző év azonos időszakában mért 6,76 milliárdról – közölte a London-székhelyű intézet hétfőn. Ez meghaladta a Bloomberg által megkérdezett 7 elemző mediánbecslését, akik 7,82 dolláros eredményt vártak.

A Bankrészvény délelőtt 3 százalékot erősödött Londonban, amely a legnagyobb szárnyalást jelenti a Bloomberg Europe 500 bankindexében.

Leépít a Deutsche Telekom

A Handelsblatt arról számolt be, hogy a Deutsche Telekom a következő években 1600 munkahelyet szűntet meg a konszern bonni központjában. Christian Schwolow, a telefontársaság szóvivője azt mondta, évente 400 dolgozótól válhatnak meg 2015-ig. A nem végleges tervekbe beletartozik például a korai nyugdíjazás és az önkéntes távozás is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.