BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A PSZÁF betét- és megtakarításkereső programot indított a honlapján

Segítség. Június elsejétől indította el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) betét- és megtakarításkereső programját, amellyel 167 hitelintézet – bank, fióktelep, takarékszövetkezet – közel kétezer betétjellegű megtakarítási konstrukcióját lehet egyszerűen és gyorsan összehasonlítani.

A www.pszaf.hu/fogyasztoknak/bal_menu/betetilekerdezo címen elérhető alkalmazás a lekötött betétektől a befektetési konstrukciókkal kombinált betéteken és a megtakarítási számlákon át egészen a tartós befektetési szerződésekig tartalmazza a piacon aktuálisan elérhető betéti konstrukciókat. A program a pénzügyi szolgáltatók kötelező adatszolgáltatásán alapul. A betét- és megtakarításkereső indítását a piaci szereplőkkel történt szakmai konzultáció, több hónapos informatikai tesztelés és a PSZÁF új adatfogadási rendszerének fejlesztése előzte meg. Azoknak, akik nem tudják, pontosan milyen típusú terméket keresnek, a döntést megkönnyítendő többlépcsős választóprogram áll rendelkezésre, ha pedig egy ügyfél számára több konstrukció jellemzői tűnnek megfelelőnek, a kiválasztott termékek összehasonlítását külön alkalmazás segíti.

Nem szerepelnek a programban a speciális célhoz kötött megtakarítási konstrukciók (például a lakás-takarékpénztári megtakarítások, nyereménybetétkönyvek, gyámhatósági takarékbetét), valamint az egyedileg kialakított jellemzőik miatt a befektetési jellegű függő kamatozású betétek, illetve a privát- és prémium banki termékek. n VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.