BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP felvásárolhat magyar bankokat

Magyarországon kellően intenzív a versenyhelyzet a bankszektorban Csányi Sándor szerint. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, olyan új szolgáltatás bevezetéséről döntöttek, ami szerinte formabontó, és nagy sikere lesz a lakosságnál. Arról is beszélt, hogy Magyarországról kivonuló bankok megvásárlását tervezi az OTP, és az is elképzelhető, hogy Kínában új bankokat alapítanak.

„Látható jelei vannak, hogy néhány bank el akar menni Magyarországról, és ezek nem kis bankok. A nagy kérdés, hogy ezeknek a felvásárlását egy másik Magyarországon maradni kívánó külföldi bank fogja végigvinni, vagy adott esetben az OTP, vagy adott esetben, mondjuk a Fejlesztési Bank, hogy azt is egy magyar bank közé soroljam, tehát ez jelentősen befolyásolja ezt a kérdést” – mondta Csányi Sándor. Szerinte az 50 százalék fölötti magyar bankarány könnyen létrejöhet a következő években.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy gondolkodik bankvásárlásban. Hozzátette, hogy kivonuló bankra pályázik.

„Van, ahol már ajánlatot tettünk, nem kötelező, de írásos ajánlatot. Van, ahol az utolsó tárgyalásos fázisban vagyunk. A mi esetünket nehezíti, hogy mindig egy nagyon konzervatív bank voltunk, és ennek megfelelően az árazásnál is elég konzervatívan jártunk el, figyelembe vettük az összes lehetséges kockázatot, így lehet, hogy az általunk ajánlott ár az majd nem lesz megfelelő” – fejtette ki.

Elmondta, hogy egy bankra tettek ajánlatot, és még eggyel nagyon komolyan tárgyalnak. A tárgyalások három-négy hónapot vehetnek igénybe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.