BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bedőlt jelzáloghitelek - Hibázott a Bank of America

A Bank of America (BofA) az országos vizsgálat keretében megkezdte a bedőlt jelzáloghitelek nyomán elbirtokolt ingatlanokkal kapcsolatos tényfeltáró akcióját.

A BofA egyelőre csak párszáz szerződést vizsgált át, de máris mintegy 25 hibát talált az eljárásokban. Ezek egy része nem jelentős; hiányzó aláírásokra, illetve aktákra akadtak a vizsgálat végrehajtói. Ugyanakkor az Egyesült Államok legnagyobb jelzáloghitelezőjét érzékenyen érintheti az eredmény, hiszen egyelőre az érintett dokumentumok alig 1 százalékát tekintette át, ezeket pedig 23 államban kell a bíróságok rendelkezésére bocsátania - írja a The Wall Street Journal.

A Bank of Americának be kell bizonyítania, hogy gondos mérlegelést követően döntött a bedőlt jelzáloghitelekről, miután médiajelentések szerint számos bank "aláíró automatákat" alkalmazott, akik úgy írták alá az ingatlanok elbirtoklásával kapcsolatos iratokat, hogy nem tekintették át alaposan azokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.