BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedett az orosz Szberbank profitja

A Szberbank (Sberbank), a legnagyobb orosz bank első kilenchavi adózott eredménye 6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, de több forrást kellett félretennie a rossz hitelek fedezetéül szolgáló céltartalékra.

A Magyarországon is érdekelt orosz bank adózott eredménye 286,2 milliárd rubel (8,9 milliárd dollár) volt a szeptember végéig tartó kilenc hónapban. A céltartalék összege eközben 39,5 milliárd rubelről 83,5 milliárd rubelre nőtt.

A Szberbank a múlt év elején szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t.

Tavaly szeptember közepén 5,2 milliárd dollárért kelt el a Szberbank 7,58 százaléka, amit az orosz jegybank adott el, megtartva 50 százalék plusz egy szavazati jogát.

A bank tavalyi profitja mintegy 11,2 milliárd dollár volt.

A Szberbank piaci tőkeértéke alapján Európa harmadik legnagyobb hitelintézete 70 milliárd dollárral a HSBC (170 milliárd dollár) és a Santander (80 milliárd dollár) után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.